Playware workshop

Teknologi til leg og læring

De leges med Bee-bots

Playware workshop

”Projekt Velfærdsteknologi for børn og unge” inviterer til tre workshops om Social IT. Social IT er teknologier der kan støtte, kompensere eller hjælpe børn og unge i hverdagen. Først og fremmest sociale medier og apps til tablets og smartphones der understøtter leg, læring, samvær, bevægelse og kommunikation, men vi arbejder med mange forskellige teknologier.

Formålet med workshopsne er at dele viden mellem kolleger, inspirere og give mulighed for at prøve at arbejde med forskellige teknologier.

I projektet er vi er 32 teknologiagenter fra institutioner, skoler og støttefunktioner, der arbejder systematisk med at afprøve, ibrugtage og dele viden om nyttige teknologier for børn og unge med særlige behov. Vi er ikke eksperter, men vi har samlet en del erfaringer, som vi gerne vil dele med kolleger.

Alle interesserede kan deltage. Workshopsne består af korte oplæg og forskellige ”stationer” hvor vi prøver teknologier.

Playware  og teknologier til leg og læring

Onsdag. 25. marts kl. 13 til 16. Sted: Egebjerg Plejehjem, Sognevej 3, 2820 Gentofte

Vi taler om Edutainment og PlayWare når digital leg og læring går hånd i hånd. For børn og unge med funktionsnedsættelser handler læring ofte om at lære at mestre en handling eller en social situation, og det er der mange apps der kan hjælpe med.

På workshoppen deler vi viden og arbejder med teknologier -  du kan bl.a. prøve:

  • FotoHuskespillet = Bruger foto og lydklip til at arbejde med træning af hukommelse og sprogudvikling.
  • Silkes Venner = Bruger foto til at arbejde med træning af hukommelse.
  • PuppetPals = Bruger dukkespil til at arbejde kreativt med historiefortælling, fx til situationstræning, konflikthåndtering mm.
  • GarageBand = Komponer let din egen musik med sang og instrumenter som guitar, trommer og klaver.
  • SampleTank = Træning af musisk kreativitet ved lave din egen musik med flere instrumenter.
  • Recho = Leg gennem lydbeskeder og sted.
  • ScanHow = Læring gennem kreativt arbejde med QR-koder og sekvenser af billeder, lyd, tekst og video. Arbejd fx med at træne selvstændighed ved at bryde en aktivitet ned i simple step, som små videoklip og billeder.
  • Spil med 0-1 kontakter.