Nao

Den hjælpsomme robot

En Nao robotLæs mere:

"PEERs at Play: A Case Study on Persuasive Educational and Entertainment Robotics in Autism Education" af Brogaard Bertel, L., Rasmussen, D. 

"Om Nao" af Teknologisk Institut

"3D-printere og NAO-robotter i folkeskolen" af Majgaard, G., Hansen, J., et al.

"Nao i Godmorgen Danmark" TV2

"Robotter indtager klasselokalerne" fra DR

 

Om Nao

Nao er en interaktiv, menneskelignende, venlig og sjov robot, som er en pålidelig platform for traditionelle, såvel som nye, former for undervisning. Den kan understøtte undervisere i forskellige didaktiske opgaver og facilitere kommunikation med elever. Brugen af Nao i undervisningen resulterer i øget engagement fra eleverne, blandt andet ved muligheden for selv at programmere robotten. Derudover kan Nao også bidrage til, at børn med autismespektrumforstyrrelser oplever en højere grad af inklusion i deres hverdag på skolen, så vel som i deres sociale liv generelt.

Se producentens introduktionsvideo

Læringsforløb

I Gentofte kommune er der iværksat tre terapeutiske og didaktiske læringsforløb med Nao. Ét på Søgårdsskolen, et andet på Tranegårdskolen og et tredje på Maglegårdsskolen. Forløbene bliver dokumenteret og beskrevet af de respektive institutioner. Når de er indkommet, gøres de tilgængelige herunder.