Lederkursus og workshop

Teknologi i ledelse, faglighed og pædagogisk praksis

Teknologiagenter og ledere diskuterer

Ledelsesmøde med teknologiagenter. Visioner, roller og opgaver.

Vi afprøver velfærdsteknologier og træder nye græsgange og på børne- og ungeområdet. 32 teknologiagenterne har været i gang siden januar. Vi arbejder med apps, tablets, sociale robotter og træningsteknologier etc. Vi laver workshops, anmelder teknologier og sætter læringsforløb i gang med børnene og de unge "hjemme" på skolen og institutionen – alt sammen for at udfordre og blive klogere på værdier, faldgrupper og potentialer i velfærdsteknologi.

Formålet er at finde og afprøve teknologier der kan understøtte livskvalitet for børn og unge. Vi styrer efter succeskriterier på tre niveauer.

1. Teknologi og livskvalitet (mig – Børn og unge)

2. Teknologi og ressourcer (organisation)

3. Teknologi – Profession, arbejdsmiljø og faglighed (medarbejder)

Overordnet handler projektet om teknologiforståelse. Hvor og hvordan skaber teknologien værdi? Og hvordan håndterer vi teknologi i ledelse, i fagligheden og i den pædagogiske dagligdag? For at sætte diskussionen ind i en strategisk ramme, har vi inviteret Cathrine Hasse til at indlede mødet mellem ledere og teknologiagenter.

Cathrine Hasse er professor ved DPU Institut for læring København og forskningsleder af "Technucation" programmet, som, støttet af det strategiske forskningsråd, har udarbejdet en model for Teknologiforståelse i fagprofessioner. www.technucation.dk

Med afsæt i hendes oplæg skal vi på mødet drøfte teknologiagenters roller og opgaver overfor ledelsesmæssige visioner for pædagogisk arbejde og velfærdsteknologi.

Program

Per Christensen: Direktør Børn & Skole Velkommen: Børn og Skole vision - Velfærdsteknologi og teknologiagenter.

Cathrine Hasse. Proffesor DPU Technucation: En ramme for teknologiforståelse i ledelse og fagprofession.

Steen Suhr-Knudsen. Projektleder VEL-TEK Om projekt Velfærdsteknologi for børn og unge: Teknologierne: Hvor langt er vi – og hvad er der gang i?

Teknologiagenter og ledere Dialog om teknologi, ledelse og visioner. Hvad har ledere henholdsvis teknologiagenter brug for?

Projektet gennemføres i samarbejde med Socialt Udviklingscenter (SUS), som også deltager på mødet.

Tid og sted: 10. juni. 13.30 16.00. Festsalen. Egebjerg Plejehjem. Sognevej 1.